Rene Beer - electronic musician and producer

Beatport SoundCloud You Tube Reverbnation Facebook Twitter My Space iTunes

spread the word

Rene Beer

Prva baletna premijera: "Shut up and dance" riječkog HNK

Publika je prvi put na riječkoj sceni mogla vidjeti spoj elektroničke glazbe i plesa na špicama.

Shut up and danceRIJEKA Autorski projekt Ronalda Savkovića »Shut up and dance« izveden je u utroak 15.01.2013.u Hrvatskom kutlurnom domu u Rijeci kao prva baletna premijera riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) ove sezone. Riječ je o spoju klasičnog baletnog izraza i elektroničke glazbe. Kako je u najavi predstave kazala intendantica HNK Nada Matošević Orešković, publika je prvi put na riječkoj sceni mogla vidjeti spoj elektroničke glazbe i plesa na špicama.

Autor glazbe za predstavu je hrvatski skladatelj i producent Rene Beer. Nastupili su članovi ansambla baleta riječkoga HNK, među ostalima Paula Rus, Marta Kanazir, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea Vukman, Shaun Mclaughlin i Ricardo Freire.

Kostimograf je Aleksandar Nošpal iz Makedonije, asistentica koreografa Ersilia Nikpalj a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

Ronald Savković, koji je od prošle godine ravnatelj riječkoga baleta, bio je baletni prvak Staatsoper u Berlinu od 1998. godine a prije toga je bio baletni prvak HNK u Zagrebu i SNK u Mariboru. izvor; novilist.hr